Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Όλοι για το Κύπελλο!


Πριν έξι περίπου χρόνια μια παρέα αποφάσισε να πάρει την τύχη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κόνιτσας στα χέρια της. Η "ΠΙΝΔΟΣ" είχε καταφέρει
έπειτα από 15 περίπου χρόνια να ανέβει κατηγορία και να παίξει στη Δ΄Εθνική και ουδείς ήταν διαθετειμένος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο φίλαθλος κόσμος της Κόνιτσας δεν ήθελε να ακούσει ούτε για μεταγραφές ούτε για "ξένο" προπονητή. Η καινούρια διοίκηση όμως αποφάσισε να κολυμπήσει στα βαθιά: χωρίς κρατική επιχορήγηση,με ελάχιστη βοήθεια από τον Δήμο σε σχέση με το συνολικό budget, κατάφερε να στήσει μια ομάδα ανταγωνιστική αλλά και να αλλάξει τη νοοτροπία της πόλης απέναντί της.
Στα χρόνια που ακολούθησαν η "ΠΙΝΔΟΣ" πήρε δύο ακόμη πρωταθλήματα και δύο δεύτερες θέσεις.Σε δύσκολες οικονομικά εποχές κατάφερε να μη χρωστά σεντ σε κανένα. Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα παίχτες και προπονητές εκτός της πόλης να έρχονται χωρίς ενδοιασμούς αφού ήξεραν πως θα έπαιρναν τα συμφωνημένα. Δύο Κονιτσιώτες παίκτες μικρής ηλικίας παίζουν πλέον στην ομάδα Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννενα. Η Ακαδημία της ομάδας έχει πάνω από 50 παιδάκια. Και αύριο έρχεται το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας: o τελικός κυπέλλου Ερασιτεχνών απέναντι στην ομάδα της "Ανατολής" Ιωαννίνων. 20 χρόνια περίπου μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο ίδιο γήπεδο , η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Με δυσκολία συγκρατούμαι να μην αναφέρω πως το αποτέλεσμα που περιέγραψα είναι η φυσική κατάληξη "μεταρρυθμίσεων" που κατάφερε να εφαρμόσει η Διοίκηση παρά την γενική επιφυλακτικότητα. Τις αλλαγές μάλιστα κατάφερε να υλοποιήσει ένας Πρόεδρος που δεν κατάγεται από εδώ (γεννήθηκε στην Πτολεμαίδα) και μάλιστα είναι γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις.Όμως στην Διοίκηση της ομάδας φρόντισε να είναι αποτελεσματικός ακολουθώντας ίσως και "δεξιά" πολιτική στον τρόπο λειτουργίας της. Σε αυτόν καθώς και στους παίκτες που ίσως αύριο τους δούμε να αγωνίζονται για τελευταία φορά οφείλουμε αύριο όλοι οι Κονιτσιώτες που θα βρεθούμε στο γήπεδο "Ζωσιμάδες" να βγάλουμε πρώτα το καπέλο...
(τον αγώνα θα μεταδόσω μαζί με τον φίλο Μπάμπη Σπανό ζωντανά στη συχνότητα του ActionRadio 98,2)

2 σχόλια:

  1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ...ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ...ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΛΠ ...ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΟΛΩΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΠΑΡΟΝ !
    ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν απαξιώσα το παρελθόν. Αλλά κάποιος πρέπει να αναγνωρίζει και τις σημερινές επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή