Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ούτε τώρα;


  • Τουλάχιστον το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών στην Κόνιτσα δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές σύμφωνα με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα(και που επιβεβαίωσε φίλος που δουλεύει σε φαρμακείο και ξέρει καλύτερα την κατάσταση). Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά? Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού ο νόμος το απαγορεύει. Όλοι αυτοί απλά εύχονται να μην αρρωστήσουν, όλοι αυτοί είναι σε χειρότερη κατάσταση και από τους ανέργους. Και αν κάνεις μια βόλτα είναι εκείνοι που γκρινιάζουν λιγότερο. Έχουν μάθει τόσα χρόνια να μην εκπροσωπούνται πουθενά, έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως είναι φυσιολογικό να στριφογυρίζεις κάθε βράδυ στον ύπνο σου από την αγωνία της επόμενης μέρας.
  • Για τους πέντε υπαλλήλους της εφορίας γεμίσαμε την πλατεία και το Δημαρχείο,στείλαμε ψηφίσματα, ο Δήμαρχος πήγε στο αυτόφωρο(σχετ: http://thimiosk.blogspot.gr/2012/09/blog-post_27.html) .Για όλους εκείνους που δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους ή η τράπεζα απειλεί να τους κατασχέσει το καθετί, δεν κουνιέται φύλλο.Ίσως επειδή  είναι διάσπαρτοι και δεν έχουν κανέναν τρόπο να ασκήσουν πίεση - δεν ανήκουν σε συντεχνίες,δεν μπορούν να απεργήσουν. Η μόνη δύναμη η ψήφος τους - διάσπαρτη και αυτή ,θύμα της παράδοσης (...) ή της (μη) ενημέρωσής τους.
  • Σήμερα απλά αδιαφορούν (και) για τις Δημοτικές εκλογές. Δεν νομίζω παρά ελάχιστοι να συγκινούνται από τις συγκροτημένες ή υπό συγκρότηση παρατάξεις.
  • Το παλιό εκφράζεται (και) με άλλα ονόματα αλλά τις ίδιες ιδέες ,ενώ το "νέο"  έχει την αντιμνημονιακή ρητορεία ως μοναδικό οπλοστάσιο επιχειρημάτων και δεν πείθει ότι έτσι λύνονται τα προβλήματα.
  • Όμως σε αυτούς τους πολίτες ελπίδα δεν δίνουν τα ιδεολογήματα ούτε οι υποσχέσεις βγαλμένες από το παλιό πελατειακό σύστημα. Το ξέρουν πως δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν , το ξέρουν  μάλλον πως είναι και ανώφελο έχοντας να αντιμετωπίσουν την εκ του ασφαλούς κριτική βολεμένων -κυρίως- συνταξιούχων που αποτελούν και την κυρίως μάζα των ντόπιων ψηφοφόρων.
  • Τα κλισέ όμως δυστυχώς πολλές φορές επιβεβαιώνονται : Αν δεν ασχοληθούν ούτε αυτή τη φορά, θα ασχοληθούν όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ...


2 σχόλια:

  1. μπραβο για αυτά που γραφεις εμεινα κατάπληκτος με το τροπο που σπανιζει καποιος να βλεπει τα πραγματα, βαρεθήκαμε παλαιοκοματικες αποψεις .ανοιχτα μυαλα δυσκολα τα βλέπεις να εκφράζονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από μενα δυο φορες μπραβο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή