Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ίσως η τελευταία ευκαιρία του


Διαβάζοντας τη δήλωση του Στέλιου Ράμφου πριν λίγες μέρες ότι "στην Ελλάδα μας νοιάζει μόνο το πρώτο βήμα και αδιαφορούμε για το δεύτερο", σκέφτηκα πόσο αυτό έχει συμβάλλει στο να φτάσουμε στο σημερινό χάλι.
Οι πολιτικοί που μας κυβερνούσαν είχαν κανόνα το "βλέποντας και κάνοντας" ,χωρίς ιδέα μακρυπρόθεσμου σχεδιασμού.Αν κάποιος σκεφτόταν λίγο παραπάνω το μέλλον (π.χ Γιαννίτσης), αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί τον σταματούσαν.
Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς ,άνοιξε το αεροδρόμιο στα Σπάτα και εγκαταλείφθηκε στην τύχη του αυτό του Ελληνικού.Ο Στ.Μάνος οραματίστηκε από τότε μια λύση που θα έδινε  άλλη όψη στην Αθήνα.
Δεν είχε σχέση με τα μεγαλεπίβολα σχέδια του Ν.Κακλαμάνη για το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη (που θα πρόσθετε σήμερα λίγο παραπάνω στο χρέος μας), ούτε με την άρνηση του Τσίπρα για οποιαδήποτε επένδυση εκεί αφού είναι δημόσια  περιουσία. Ήταν όμως μια λογική σκέψη που θα έκανε κάποιος που αγαπά τον τόπο του.
Το 2009 ενώ στην ελληνική πολιτική σκηνή κυριαρχούσαν οι γνωστές κοκορομαχίες  και στο Τύπο τα θέματα άπτονταν της σοβαρότητας της Eurovision,ιδρύεται η "Δράση". Στην ιδρυτική της διακύρηξη μιλά για την κρίση που έρχεται και για τα δύο κόμματα εξουσίας που την προκάλεσαν.Μιλά για την "απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας" και για τον "εφιάλτη μιας κοινωνίας χωρίς συνοχή και αλληλεγγύη,χωρίς δικαιοσύνη,χωρίς κοινωνική προστασία,χωρίς σεβασμό για τον πολίτη και τα δικαιώματά του". Χτυπά δυνατά το -μικρό - καμπανάκι αλλά δεν εισακούεται και στις ευρωεκλογές παίρνει λιγότερες ψήφους κι απ΄τους Κυνηγούς.
Από τότε ο Μάνος ζητά επίμονα από την Κυβέρνηση να επιβάλλει πρόστιμο στην Siemens και να τον αποκλεισμό της εταιρίας από τις προμήθειες του Δημοσίου, ζητά προτού μπούμε στο Μνημόνιο να αρθούν οι στρεβλώσεις στην οικονομία για να το αποφύγουμε,παλεύει με συντεχνίες για την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και τόσα άλλα που θα ανακούφιζαν την πλειοψηφία των πολιτών και θα εξαφάνιζαν τον άκοπο πλουτισμό των λίγων.
Σε όλη τη διάρκεια του Μνημονίου στα δελτία τύπου της "Δράσης" οι οικονομικοί στόχοι που ανακοίνωνε οι κυβέρνηση αμφισβητούνταν και πάντα δυστυχώς ερχόταν η επιβεβαίωση της αποτυχίας.
Ακόμη και σήμερα η πρόταση του Μάνου για κατάργηση όλων των ταμείων και των εισφορών και για καθιέρωση εθνικής σύνταξης των 700 ευρώ ,είναι η μόνη ρεαλιστική για την τόνωση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.
Όπως οι περισσότεροι χριστιανοί αφορίζουν τον Καζαντζάκη χωρίς να τον έχουν διαβάσει,έτσι και οι Έλληνες απορρίπτουν τον Μάνο χωρίς να ακούνε καν τι λέει.
Το πνεύμα της συνεργασίας μας υποδεικνύει να μην τον προβάλλουμε τόσο γιατί δεν είναι νέος ,ωραίος και επικοινωνιακός.Νοιώθω όμως σήμερα περισσότερο από ποτέ  και βλέποντας την ποιότητα "βουλευτών" που δέρνουν και βρίζουν ,την ανάγκη να πω πως είναι αυτοί οι νικητές αν δεν βρίσκεται ο Μάνος στην επόμενη Βουλή.



5 σχόλια:

  1. Αγαπητε Θυμιο, οπως ξερεις καλα, σημασια δεν εχει τι λες ,αλλα τι κανεις , ιδιως οταν σε πολλες στιγμες ειχες τη δυνατοτητα. Εγω σαν παλιος ψηφοφορος της ΝΔ ( αν και συνειδητα απεχω στις τελευταιες εκλογες) δυσκολευομαι να πιστεψω το Μανο, ιδιαιτερα μετα απο την απιστευτη κωλοτουμπα του επικρατειας του Πασοκ.Αν το μελλον της χωρας ειναι ο Μανος και οι "ιδεες" του τοτε να παραδωσουμε τα κλειδια ως χωρα σε αλλους, μπας και βρουμε σωτηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To τι έκανε όταν "είχε την δυνατότητα" ο Μάνος ,αναγνωρίζεται πλέον από φίλους και εχθρούς. Αν νομίζεις ότι το μέλλον της χώρας είναι ο Σαμαράς και όχι ο Μάνος,μάλλον δεν κατάλαβες λέξη από τα επιχειρήματά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ENAΣ ΜΑΝΟΣ ΜΙΣΗ ΒΟΥΛΗ. Ιδιαίτερα για την περίοδο ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ να θυμίσω οτι ο Παπανδρέου έκανε πίσω για τις σχεδιασθεισες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε συστρατευθεί και ο Μάνος ως ανεξάρτητος κάτι που επιμελώε κάποιοι αρνούνται ναπουν και να παραδεχθούν γιατί τότε καταπίπτει όλη η επιχειρηματολογία εναντίον του Μάνου. Να θυμίσω μόνο την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια που ο Παπανδρέου έκανε πίσω.Εν πάσει περίπτώσει για ΄΄οσους τους "ενοχλεί η ζώνη που τσαλακώνει το πουκάμισο για να μην αγοράσουν Seat" (ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ)ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΎΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΊΑ ΜΑΝΟΥ αλλά θα μείνουν στην στρούγκα των μετριοτήτων και των ανίκανων των δύο τ. μεγάλων κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι υπουργος σε πολλες κυβερνησεις ΝΔ,φευγω και ιδρυω νεο κομμα.Δεν τα καταφερνω. Μπαινω στο επικρατειας του κομματος που πρεσβευει ιδεες αντιθετες απο τις δικες μου. Εκει βεβαια ουτε μου μιλανε ,ουτε με παιζουν. Φευγω και απο κει και σε μια κρισιμη περιοδο ,που μπορει η παρουσια μου στη βουλη να αποδειχθει ουσιαστικη ,δε τα βρισκω με τον Τζημερο. Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω
    ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΊΑ (sic)ΜΑΝΟΥ.
    Βεβαια ,συμφωνα και με το υφος των σχολιων σας, προφανως δεν εχω τη δεουσα πολιτικη ευστροφια και αντιληψη και ετσι αποχαιρετω τη συντροφια σας για αλλες δικτυακες παρεες που θα μοιαζουν λιγοτερο με τηλεοπτικα παραθυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mono o manos leei ta pragmata opos einai!apo kei kai pera ola ta alla einai logia na agapiomaste!ego protino kai ligi enimerosi kalo kani!jupnate vodia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή