Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Περί συνεργασιών


Πριν από λίγο κάποιος φίλος μου έγραψε πως πρέπει να ζητήσω συγγνώμη που "έμπλεξα με τον Μάνο" , επειδή υπάρχει σοβαρό ένδεχόμενο η "Δράση-Φιλ.Συμμαχία " να κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με την "ΔΗΣΥ" στις επόμενες εκλογές.
Φυσικά είναι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργασίες πρέπει να του είναι άγνωστη λέξη. Ας ρίξει μια ματιά πρώτα στις συνιστώσες του κόμματος (12 παρακαλώ) και θα βρει εύκολα ουκ ολίγα ευτράπελα. Από τροτσκτιστές μέχρι μαοικούς και από την ΔΕΑ(που απορρίπτει κάθε κουβέντα με τον Καμμένο) , μέχρι το ΔΗΚΚΙ(ναι,ναι του Τσοβόλα) και την ΚΟΕ με το σφυροδρέπανο. Όλοι σε ένα καζάνι για το καλό του λαού
όπως μπορεί σωστά να πιστεύουν. Ακόμη και σήμερα πριν ο κόκκορας λαλήσει τρις, ο κ. Τσίπρας άπλωσε τις φτερούγες του για να χωρέσει η πουλάδα Κατσέλη!(ναι αυτή που ψήφισε το μνημόνιο). Μέχρι αύριο θα συναντηθεί και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποτελείται από άλλες 9 συνιστώσες και θέλει εκτός των άλλων διάλυση του τραπεζικού συστήματος!
Δεν λέω ότι είναι και ευλογία η συνεργασία με την ΔΗΣΥ ή τον Τζήμερο. Μπορούν να βρεθούν όμως μερικά κοινά -λογικά-σημεία αφού το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε πως και οι τρεις έχασαν. Εξάλλου η υποχώρηση για το θέμα της αρχηγίας δείχνει ότι ωρίμασαν οι προυποθέσεις για την κοινή κάθοδο. Το είχα γράψει και παλιότερα και το επαναλαμβάνω : δεν έχουμε πολυτέλειες για να ψάχνουμε να βρούμε ιδεολογικά αποκούμπια σήμερα. Αν είναι να γίνουμε Αλβανία , θα επιλέξω και μια ταπεινωτική για πολλούς υποχώρηση. Σίγουρα όμως θα αποχωρούσα από την "ΔΡΑΣΗ" αν έβγαινε η "Αυριανή" με πρωτοσέλιδο και στήριζε τον Μάνο!

2 σχόλια:

  1. Θύμιο μην ξεχνάς η "Αυριανή" στήριξε Σημίτη,Καραμανλή,Σαμαρά κ.α του συστηματος όταν ήταν στα πάνω τους.το δημοσίευμα τον προσβαλλει και τον ταυτιζει με τον λαικισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση ΚΟΕ (συνιστώσα με 3 βουλευτές πλέον) στις 7/11 - "Θέλουμε μιά άλλη Ελλάδα σε μία άλλη Ευρώπη, σε μία Ευρώπη χωρίς Ευρωπαική Ένωση". Ευτυχώς μαθαίνουμε σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή