Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αξίζει το ρίσκο ;


Aκόμη και σήμερα το πολιτικό σύστημα φαίνεται αδιόρθωτο. Έχουν ανακοινωθεί πλέον τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και φαίνεται "σαν να μην πέρασε μια μέρα " από τότε που πλέαμε σε πελάγη (δανεικών) πεντοχίλιαρων. Υποτίθεται πως η επιλογή γίνεται με κριτήριο την ικανότητα των υποψηφίων να βοηθήσουν σε μια εντολή να κυβερνήσει το κόμμα τους.
Προτού πάμε στην κάλπη θα ήθελα να δω από κάθε κόμμα μια φωτογραφία . Όχι με συνθήματα και logo αλλά με τον αρχηγό και αυτούς που πιστεύει ότι θα βάλει να μας κυβερνήσουν. 
Από τη ΝΔ θα ήταν ωραίο να έβλεπα τον Σαμαρά δίπλα δίπλα με "κουμπάρους" και "Βατοπαιδινούς" και φόντο την Άρια Αγάτσα.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να μην έχει στο πλάνο τον Χρυσοχοίδη, τον Παπουτσή , τον Κουκουλόπουλο και άλλους "σωτήρες" της τελευταίας διετίας . 
Κοντά στον Αλέξη και ο Λαφαζάνης της δραχμής και ο Παπαδημούλης της Ευρώπης και παραλίγο και ο Παιτέρης (αν και μάλλον δεν θα χωρούσαν στη φωτογραφία  όλες οι συνιστώσες).
Η μεταρρυθμιστική Ντόρα θα έκανε κυβέρνηση χωρίς τον Μαρκογιαννάκη που το 2009 που καιγόταν το σύμπαν ήθελε να διορίσει ως υπουργός του Καραμανλή 1300 νέους αγροφύλακες;
Στο ΚΚΕ , τον Καμμένο ,το ΛΑΟΣ ,την Κατσέλη και τα άλλα άκρα όλοι οι καλοί χωράνε. Από την Καννέλη και τη σύζυγο του Πασχάλη μέχρι τον Χαικάλη, τον Μπίγαλη και τον Τέρενς.
Κι όμως με ένα τόσο δα 3% οκτώ από αυτούς θα έμεναν έξω από τη Βουλή. Τη θέση τους θα έπαιρναν οκτώ υποψήφιοι της "ΔΡΑΣΗΣ-Φιλελεύθερης Συμμαχίας", οκτώ άγνωστοι αλλά ενεργοί πολίτες που χρησιμοποιούν το μυαλό τους και ξέρουν να λύνουν προβλήματα . Σκεφθείτε για λίγο αν αξίζει το ρίσκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου