Τρίτη 17 Απριλίου 2012

"ΔΡΑΣΗ" η δημιουργική αντίδραση





Οι περισσότεροι πρέπει να συμφωνήσουμε πως η εποχή που ερχόταν οι εκλογές και κάναμε χαβαλέ πέρασε και μάλλον ανεπιστρεπτί.Βέβαια είμασταν και κάπως δικαιολογημένοι αφού οι περισσότεροι περνούσαν κάτι παραπάνω από καλά (έστω κι αν κάποιες παρατάξεις μιλούσαν και τότε για "μισθούς πείνας" όπως τους υπαγόρευε το κομματικό τους DNA). Σε αυτήν την καταραμένη μεταπολίτευση που όλοι βρίζουν τώρα, η Ελλάδα κατάφερε να μπει στις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου έστω κι αν το κατάφερε με όχι και πολύ ορδόδοξο τρόπο. Έτσι είχαμε και το περιθώριο να ψηφίζουμε και κανα Άκη να περνά η ώρα.Τα τελευταία δύο χρόνια όμως αυτό που έγινε ταρακούνησε ακόμη και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη που νοιώθει τις "σταθερές" του να τρίζουν.Οι εκλογές της 6ης Μαίου ήταν αναπόφευκτες και θα είναι και οι πιο σοβαρές από το 1974.

Ο δρόμος για τις εκλογές είναι πλέον ένας και νεφελώδης αλλά την επόμενη μέρα χωρίζεται σε τρεις άλλους ξεκάθαρους.Ο ένας είναι της επανάστασης, ο άλλος της στασιμότητας και ο άλλος της μεταρρύθμισης. Είτε τον πρώτο διαλέξουμε όμως είτε τον δεύτερο μετά από λίγο θα είναι το ίδιο και δυστυχώς θα οδηγεί σε ένα άγνωστο μεν αλλά σίγουρα χαώδες αδιέξοδο.Τα κόμματα που ανήκουν στις δύο πρώτες κατηγορίες είτε αρνούνται την πραγματικότητα είτε την κρύβουν επιμελώς κραυγάζοντας συνήθως σε τηλεοπτικούς διαύλους που είναι δυστυχώς η κύρια πηγή πληροφόρησης των ψηφοφόρων. Τα κόμματα "εξουσίας" της δεύτερης κατηγορίας εδώ και δεκαετίες μας αναγγέλουν "επανιδρύσεις" και "διαρθρωτικές αλλαγές " τις οποίες ούτε μπορούν αλλά κυρίως δεν θέλουν να κάνουν .
Στις διακοπές του Πάσχα λόγω της φύσης της δουλειάς μου ,συνάντησα πολύ κόσμο , νέους κυρίως ανθρώπους , αγέλαστους και απογοητευμένους να μου λένε πως θα διαλέξουν τον πρώτο δρόμο στις εκλογές. "Στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτε " είναι η συνισταμένη των απόψεών τους. Αν δεν σκεφτούμε σήμερα θετικά όμως δεν θα πράξουμε και θετικά και αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τη χώρα. Ο τρίτος δρόμος είναι ο πιο δύσκολος γιατί η μεταρρύθμιση θέλει σύγκρουση , ειλικρίνεια ,εντιμότητα και ικανότητα. Θέλει να ξεπεράσουμε ιδεοληψίες , συνθήματα και ταμπού για το καλό και την ευημερία των πολλών.
Η ψήφος στη "ΔΡΑΣΗ" το ξέρω πως είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει παίδεμα. Ας σκεφτούμε λίγο όμως πως όταν ψηφίζαμε χωρίς πολλά πολλά τι αποτελέσματα έχουμε σήμερα. Τουλάχιστον ας βγούμε αυτή τη φορά από το παραβάν χωρίς να έχουμε τύψεις.

4 σχόλια:

  1. Η ψήφος στη ΔΡΑΣΗ η μόνη εύκολη υπόθεση !!

    καθώς κάθε άλλη ψήφος θα μεταφραστεί αύριο στο γνωστό: «Δεν έκοβα καλύτερα το χέρι μου;»

    «Στην κάλπη, διά της εις άτοπον απαγωγής»

    συνημμένα άρθρο του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη στην Καθημερινή:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_08/04/2012_478501

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den mporw na katalavw ti xriazetai enas 70xronos politikos sti Vouli!
    Psifizw DIMIOURGIA XANA, pou ine stin ousia h DRASH xvris ton MANO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Θάνο δεν σε γνωρίζω αλλά πιστεύω ότι αφού επέλεξες τη "Δημιουργία Ξανά" είσαι ένας σκεπτόμενος πολίτης. Δεν μπορώ να καταλάβω την προκατάληψη σου όμως απέναντι στην ηλικία του Μάνου. Ο Ανατολάκης που είναι νέος μπορεί να προσφέρει περισσότερα ? Ή ο Κουβέλης πρέπει να απορρίπτεται λόγω ηλικίας ? Ο Μπουτάρης που είναι 72 δεν έκανε τεράστιο έργο σε λιγότερο από 2 χρόνια ? Αν θες να το πάω και παραπέρα είναι σκάνδαλο να μην είναι αυτοί οι άνθρωποι στη Βουλή και να είναι "νέοι" όπως ο π.χ ο Αβραμόπουλος ή οι τελεπερσόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον προχθεσινό "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ" . Ευχαριστώ για αυτό την διεύθυνση της εφημερίδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή