Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Κόνιτσα,ένας πόλος έλξης για κάθε φυσιολάτρη

Φανταστείτε ότι είστε Γερμανός (ας πούμε) τουρίστας που σας έπεισε η στοχευμένη καμπάνια του Δήμου μας να διασχίσετε τη μισή Ευρώπη και να έρθετε στην Κόνιτσα για να γνωρίστε τα "μοναδικής ομορφιάς" φαράγγια και ποτάμια μας.Έτσι κατευθύνεστε(πολύ πιθανό συνοδευόμενοι από τα μικρά παιδιά σας) προς την διαφημισμένη και ξακουστή Μονή Στομίου.Μετά από λίγα μέτρα συναντάτε αυτό.


Υποθέτοντας ότι είναι κάτι τυχαίο που συνέβει πριν λίγο (αν και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί δεν σας ειδοποίησε κανείς) συνεχίζετε και μετά από λίγο βλέπετε αυτό.


Χωρίς να είστε ειδικός σας φαίνεται λίγο παραπάνω από αισιόδοξο ο συγκεκριμένος τοίχος να σχεδιάστηκε με σκοπό να συγκρατήσει τον όγκο από πέτρες που καραδοκεί να κατολισθήσει με τις πρώτες βροχές.
Ενώ σας έχουν ζώσει ελληνικά φίδια δίνετε τόπο στην γερμανική οργή και συνεχίζετε τον αναπάντεχο Γολγοθά σας.Όμως ο σταυρός του μαρτυρίου είναι αδύνατο να κουβαληθεί μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο.



Έτσι μην έχοντας άλλη επιλογή παίρνετε το δρόμο του γυρισμού χωρίς να καταφέρετε προφανώς να δείτε αυτό που σας υποσχέθηκαν.Θεωρείτε φυσιολογικό να διαμαρτυρηθείτε κάπου (πού?) αλλά δεν ξέρετε ότι η απάντηση θα ήταν κάτι σαν "το ξέρουμε το πρόβλημα,έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες,κάνετε μια αίτηση",χωρίς ούτε μια συγγνώμη από τον αρμόδιο υπάλληλο που μέσα του θα αναρωτιέται γιατί κάνει έτσι ο κουτόφραγκος.
Ευτυχώς δεν θα μαθαίνατε πως τα χρήματα για να φτιαχτεί το "έργο πνοής" (ένα ακόμη από αυτά που ωριμάζουν κατά την αγαπημένη έκφραση του Δημάρχου) τα έδωσε και το δικό σας κράτος από τα λεφτά φορολογουμένων σαν εσάς.
Γιατί τότε σίγουρα θα μετανοιώνατε που πριν λίγο καιρό πήγατε στη διαδήλωση επειδή σας έπεισαν ότι "είμαστε όλοι Έλληνες"....

2 σχόλια:

  1. Πού λες να στάθμευε ο γερμανός σου; Λες να ηταν ο πρωτος που θα άφηνε τ΄αυτοκίνητό του στο "παρκινγκ που δεν πάρκαρε ποτέ κανείς";
    Οι μαντρότοιχοι που έχουν αρχισει να καταστρέφονται απ΄τις κατολησθήσεις, έχουν ηδη παραδοθεί ως έργο; Αν όχι, ο εργολάβος θα πρεπει να τους ξαναφτιάξει, αν και δε φταιει ο άνθρωπος. Αυτός μια μελέτη που δημοπραττηθηκε εφάρμοσε. Να τους φτιάξει αυτός που τους σχεδίασε.

    http://nikoskyritsis.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...όπως και να έχει, ο τόπος πρέπει άμεσα να σηματοδοτηθεί, ώστε οι επισκέπτες να ενημερώνονται για τον κίνδυνο και να υπάρχουν και στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες. Εννοείται και μία ανακοίνωση στο konitsa.gr

    Αλήθεια αυτό το konitsa.gr το έχετε δει καθόλου?
    Το περιεχόμενο είναι για τα πανηγύρια. Αλλά το δυνατό του σημείο είναι αυτά που θα διαβάσει ο Γερμανός επιλέγοντας "english". Δοκιμάστε το Tourism / Bridges - Watermills ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή