Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σκάκι στην Κόνιτσα!


Σε άλλες χώρες είναι υποχρεωτικό μάθημα από την πρώτη Δημοτικού.Στην Ελλάδα έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ότι είναι κάτι ιδιαίτερο και δύσκολο.Κι όμως είναι απλά ένα άθλημα.¨Οπου κάποιος κερδίζει ,κάποιος χάνει και έχουμε και ισοπαλίες!Είναι απλό,κατανοητό για μικρούς και μεγάλους,διασκεδαστικό κυρίως και με όφελος ανυπολόγιστο ενώ το κόστος εξοπλισμού αμελητέο.
Στην Κόνιτσα παίζουν αρκετοί απ΄ότι μαθαίνω αλλά ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να μας προπονήσει κάποιος.
Έτσι με αφορμή κάποιους σχολικούς αγώνες που έγιναν την Κυριακή που μας πέρασε στα Γιάννενα,ήρθα σε επαφή με τον τοπικό σύλλογο και γνώρισα και έναν προπονητή που μπορεί να έρχεται μία φορά την εβδομάδα στην Κόνιτσα για μάθημα με πολύ μικρό κόστος με τμήματα για μικρούς και μεγάλους ξεκινώντας από το μηδέν.Μας μένει να βρούμε την αίθουσα(εύκολο) και τους ενδιαφερόμενους.Θα έχω τις επόμενες μέρες συναντήσεις με δασκάλους των τριών Δημοτικών για να μπορέσουμε να βρούμε μια βάση 20 τουλάχιστον ατόμων για αρχή.
Ο σύλλογος μπορεί να ενταχθεί στο καταστατικό της "ΠΙΝΔΟΥ"(μην ξεχνάτε πως είναι και "Μορφωτικός" ) πολύ εύκολα και να βγάλουμε και δελτία στην σκακιστική ομοσπονδία για συμμετοχή σε αγώνες.
Την ερχόμενη Παρασκευή θα κάνουμε την πρώτη συνάντηση και ως τότε οι ενδιαφερόμενοι δηλώνετε το όνομά σας είτε στα σχολεία,είτε σε μένα ή στην κα Παπαδημητρίου στο "Παραμύθι" στην κεντρική πλατεία.

1 σχόλιο:

  1. To όλο εγχείρημα φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα σε πρώτη φάση.Περίπου 35 παιδιά από τα 3 Δημοτικά δήλωσαν το ενδιαφέρον τους.Αύριο Παρασκευή στις 4.30 το απόγευμα έχουμε μια πρώτη συνάντηση με τον προπονητή κ.Καίσαρη στην αίθουσα του Δημαρχείου.Όσοι θέλουν να έλθουν θα μας χαροποιήσουν με την παρουσία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή