Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το δημοψήφισμα ανοίγει το δρόμο








Αν ρωτήσεις ένα παιδάκι του Δημοτικού αν θέλει να ξυπνήσει το πρωί και να πάει στο σχολείο ή όχι τι θα απαντήσει?
Αν ρωτήσεις έναν κρεατοφάγο αν θέλει να φάει ένα κατσικάκι στη γάστρα ή γίγαντες τι θα απαντήσει?
Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε πολίτη αν θέλει φόρους ή όχι τι θα απαντήσει?
Το ερώτημα της Κυριακής είναι πλαστό και κουτοπόνηρο.Το επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και ο Τσακαλώτος λέγοντας ότι έγινε επειδή δεν περνούσαν τα μέτρα του Τσίπρα (που ουσιαστικά συμπίπτουν με αυτά της άλλης πλευράς) από την ΚΟ του κόμματος του.
Εδώ που φτάσαμε τα πράγματα θα γίνουν αναπόφευκτα είτε πιο δυσάρεστα είτε καταστροφικά.
Είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ γνώμη μου είναι πως:
- Οι τράπεζες θα αργήσουν πολύ να ανοίξουν (σίγουρα όχι μέσα στο καλοκαίρι στην προηγούμενη λειτουργία τους).
- Τα capital controls θα συνεχιστούν πολύ περισσότερο.
- Δ.Υ. και συνταξιούχοι δεν θα πληρωθούν εξ΄όλοκλήρου τον επόμενο μήνα τουλάχιστον (τα έσοδα των επιχειρήσεων καταρρέουν και κανείς δεν πληρώνει φόρους).
Με το ΟΧΙ και δεδομένη την άρνηση των Ευρωπαίων να συνεργασθούν πλέον με αυτή την Κυβέρνηση:
- είναι θέμα χρόνου το κούρεμα των καταθέσεων
- δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτε δεδομένο στην καθημερινότητα μας - από τη λειτουργία των σχολείων και των νοσοκομείων μέχρι τις διατροφικές μας συνήθειες.
Είναι ευκαιρία με το ΝΑΙ αυτή την Κυριακή να αλλάξουν πράγματα στη χώρα με την προυπόθεση ότι δεν θα γυρίσουμε στο καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου.
- Μετά το ΝΑΙ η κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη πρέπει να παραιτηθεί αν θέλει να διατηρήσει λίγη ποσότητα από την αγαπημένη της λέξη - αξιοπρέπεια.
- Πρέπει να προκύψει μια νέα κυβέρνηση είτε με την ανοχή της σημερινής Βουλής ,είτε με τον πιο επίπονο τρόπο των εκλογών η οποία θα τρέξει μια καινούρια συμφωνία και ένα νέο δάνειο με εντελώς καινούριους όρους:
1. Κανένα νέο φόρο και αύξηση εισφορών
2. Καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
3.Κατάργηση των άχρηστων οργανισμών και απόλυση των εργαζομένων σε αυτούς μαζί με κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
4.Κατάργηση της επιδότησης των ευγενών ταμείων από το κράτος και γενικά μειώσεις όλων των υψηλών συντάξεων έτσι ώστε μαζί με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε 2 χρόνια το κόστος να ερθει στο μέσο όρο της Ευρωζώνης.
5. Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων.
6. Ιδιωτικοποιήσεις χωρίς ιδεοληψίες.
Αυτή νομίζω είναι η πρόταση που δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να αρνηθούν οι δανειστές αν δουν πως έχουν απέναντί τους συνομιλητές που θέλουν να την εφαρμόσουν.Ας τη συγκρίνουμε με την πρόταση Τσίπρα και ας δούμε ποια είναι πιο φιλολαική...
- Η κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τα παραπάνω ΔΕΝ πρέπει να έχει βάση τις προηγούμενες του Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά να χρησιμοποιήσει μεμονωμένα άτομα από αυτά τα κόμματα που έχουν αποδείξει ότι θέλουν να μεταρρυθμίσσουν το κράτος (π.χ. Γιαννάκου,Διαμαντοπούλου,Μόσσιαλος,Ραγκούσης κλπ) , παροπλισμένους αλλά τίμιους πολιτικούς (Γιαννίτσης,Μάνος,Ανδριανοπουλος,Παπαδόπουλος)  και κάποιες προσωπικότητες με κύρος στο εξωτερικό. Το μόνο που δεν βρίσκω είναι ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί του σχήματος( ίσως κάποιος από τους παραπάνω..)
Ο λαικισμός θα παίξει τα ρέστα του αλλά είναι ευκαιρία να εξαφανιστεί από το Δημόσιο διάλογο μετά τα πρώτα αποτελέσματα.Θα ακούσουμε για τα κανάλια της διαπλοκής που στήριξαν το ΝΑΙ (όταν έγλυφαν το Βαρουφάκη τσιμουδιά βέβαια...), για το ΑΝ ψηφίζαμε το οχι δεν θα εφαρμόζονταν μέτρα,οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωνόταν στο ακέραιο ,θα ήμασταν υπερήφανοι και άλλα ωραία.
Είναι το χαρτί που δεν δοκιμάσαμε τα 5 χρόνια και ελάχιστοι προτείναμε ως τώρα. Νομίζω πως έρχεται η ώρα να το παίξουμε και αυτό. Και είναι ο λόγος που  είμαι χαρούμενος επειδή γίνεται το δημοψήφισμα την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου