Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Με αφορμή το οικομουσείο



Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με την παρουσίαση του οικομουσείου του ποταμού Αώου που έγινε αυτές τις μέρες στο Δημαρχείο της Κόνιτσας.

  • H δουλειά που παρουσιάστηκε από το "Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο" φαίνεται πολύ αξιόλογη και καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ως μόνιμο εργαλείο για την τουριστική προβολή της περιοχής.
  • Η αίθουσα που πραγματοποιούνται αυτές οι εκδηλώσεις στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου είναι παραφωνία για τις ιδιες τις εκδηλώσεις και υπονομεύει την γενική προσπάθεια: κακός φωτισμός,βρώμικη μοκέτα,ακουστικά μέσα τεχνολογίας του ΄80. Το πρόβλημα υπήρξε εντονότατο και ενόχλησε τους πάντες όταν ο Αλβανός μεταφραστής αδυνατούσε να ακολουθήσει τη ροή του λόγου των ομιλιτών. Μήπως να σκεφτόταν ο Δήμος καλύτερα τις 150 περίπου αναθέσεις μικρών έργων που έκανε εδώ και τρία χρόνια όπου "λεφτά δεν υπάρχουν" φυσικά και να επένδυε σε μια υποδομή χρήσιμη και αξιοποιήσιμη;
  • Οι Δήμαρχοι Πρεμετής και Κλεισούρας (στη φωτο ο Δήμαρχος Πρεμετής) είναι τριαντάρηδες και τόσο η ηλικία όσο και η γενικότερη παρουσία με τον προετοιμασμένο λόγο τους ήταν σε πλήρη αντίθεση με την ηλικία και τις γενικόλογες βαρετές κοινοτυπίες των ντόπιων Δημάρχων Κόνιτσας και Πωγωνίου. Δημοτικές εκλογές έρχονται και - στην Κόνιτσα τουλάχιστον- οι σίγουρες υποψηφιότητες αφορούν μαχόμενους για το αξίωμα που πλησιάζουν ή ξεπερνούν τα 60. Δεν ισχυρίζομαι πως το νεαρό της ηλικίας είναι από μόνο του προτέρημα. Εξάλλου και στο απερχόμενο Δ.Σ. συμμετείχαν πέντε τουλάχιστον νέοι ηλικιακά, που απογοήτευσαν αποδεικνύοντας σε κάθε συνεδρίαση πως υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ μουγκού και ομιλούντος. Οι Αλβανοί πολίτες όμως έκαναν ένα βήμα σκεπτόμενοι ίσως πως οι τριαντάρηδες δεν μπορούν να χειροτερέψουν και πολύ τα πράγματα - γνωρίζοντας προσωπικά τον προηγούμενο Δήμαρχο Πρεμετής μπορώ να επιβεβαιώσω τη σκέψη τους. Οι δικοί μας ψηφοφόροι μήπως ψάχνουν την ευκαιρία να συλλογιστούν κάπως έτσι την επόμενή τους επιλογή αλλά δεν έχουν την δυνατότητα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου