Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συνέδριο της "ΔΡΑΣΗΣ"



Τελειώνοντας το  προηγούμενο συνέδριο της "Δράσης" κάποιος άσχετος ως τότε με την πολιτική , έφευγε με ενοχές αν δεν έπαιρνε την απόφαση να ασχοληθεί με αυτήν. Η κρίση είχε αγγίξει ήδη μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά ελάχιστοι είχαν προσπαθήσει ως τότε να ψάξουν τόσο για τις πραγματικές αιτίες της, όσο και τρόπους εξόδου από αυτήν. Εκεί γνωρίσαμε επιτυχημένους καινοτόμους επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να δείξουν τον δρόμο για την περίφημη ανάπτυξη, αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων που ψύχραιμα ανέλυσαν τις πηγές του κακού.
Με απλά λόγια , χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, με αρκετή αντιπαράθεση, χιούμορ ,αυτοκριτική , δόθηκε το στίγμα του κόμματος που σε συνεργασία με τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία" πήρε την προτίμηση περίπου 110000 ψηφοφόρων στις εκλογές του Μαίου. Στις επόμενες εκλογές το σχήμα συνεργάστηκε και με τη "Δημιουργία Ξανά" δείχνοντας τον δρόμο της συνεργασίας.
Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο "ΔΑΪΣ" η "Δράση" οργανώνει ανοιχτό συνέδριο με στόχο να συσπειρώσει τις κατακερματισμένες σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα δυνάμεις που θέλουν την Ευρωπαική πορεία της Ελλάδος αλλά βλέπουν πως αυτή δεν θα είναι εφικτή με την πολιτική που ακολουθείται.
Βάζοντας ως προυπόθεση την κοινή λογική γίνεται ανοιχτή πρόσκληση με σκοπό την ανεύρεση κάποιων βασικών θέσεων που θα βάλει κάτω από την ίδια ομπρέλα φιλελεύθερους,κεντρώους,σοσιαλδημοκράτες,οικολόγους,αριστερούς .
Η σημερινή κυβέρνηση ήδη έχει απογοητεύσει πολλούς που πιστέψανε σε μεταρρυθμίσεις και πραγματικές αλλαγές ενώ οι λύσεις που προτείνει η αντιπολίτευση φαίνονται εκτός ευρωπαικής πραγματικότητας.
Η δημιουργία ενός πόλου που θα σπάσει αυτόν τον νέου τύπου δικομματισμό φαίνεται σήμερα επιτακτική , ειδικά αν οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές μέσα στο 2013 όπως πιστεύουν πολλοί αναλυτές ( και μάλιστα αυτές διεξαχθούν με απλή αναλογική που είναι το πάγιο αίτημα της Αριστεράς).
Τα συνέδρια της "Δράσης" έχουν κύριο γνώρισμα ότι φέρνουν αποτελέσματα. Το προηγούμενο βοήθησε να πολιτευθούν -έστω ερασιτεχνικά και αυτοδίδακτα - αρκετοί νέοι άνθρωποι. Αυτό ελπίζουμε να γεννήσει έναν σύγχρονο, ευρωπαικό, πραγματικά προοδευτικό πολιτικό φορέα που δεν θα κοιτάει ούτε αριστερά ούτε δεξιά αλλά μόνο μπροστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου