Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Και ύστερα ξύπνησα

"Έλληνες,
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σας κυβερνήσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.Ό,τι και να συμβεί η διάρκεια ζωής αυτής της κυβέρνησης θα είναι τόση. Μας δώσατε την εντολή να μείνουμε στην Ευρώπη και αυτός είναι ο στόχος μας.
Σήμερα η ζωή για τους περισσότερους από εσάς είναι δύσκολη.Πολλοί έχετε χάσει τις δουλειές σας, άλλοι αναγκάζεστε να κλείσετε τις επιχειρήσεις σας,άλλοι είστε υποχρεωμένοι να ζείτε με πολύ λιγότερα από αυτά που είχατε συνηθίσει.Σας ζητούμε να δουλέψετε σκληρά είτε είστε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Μην ψάχνετε για άλλοθι για την σημερινή κατάσταση, ούτε μαγικές λύσεις ευημερίας. Δεν θα μας σώσει κανείς αν μόνοι μας δεν αποφασίσουμε πως πρέπει να αλλάξουμε. Θα συγκρουστούμε με τους λίγους που παρασιτούν σε βάρος των πολλών για να αποκατασταθεί η αδικία. Το κράτος θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και δεν θα εμποδίζει τον επιχειρηματία.Θα κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς που επιβαρύνουν τον προυπολογισμό και θα τιμωρήσουμε όσους φοροδιαφεύγουν.
Πρωταρχικός στόχος θα είναι η παιδεία.Από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο όλα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν.Όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται ή θα τιμωρούνται ανάλογα με το έργο που παράγουν.Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε ακόμη και αν δεν χρεωκοπήσουμε.
Σε όλες τις αλλαγές θα βρούμε εμπόδια.Δεν θα υποκύψουμε ούτε στα ΜΜΕ,ούτε σε λαικίστικα συνθήματα που θα καλούν να πιστέψουμε σε μύθους αρκεί να μην ξεβολευτεί κανείς,ούτε σε  αυτούς που απειλούν με εξεγέρσεις και καταστροφές.Όποιος δεν τηρεί τους κανόνες της δημοκρατίας ,θα τιμωρείται σύμφωνα με τον νόμο και χωρίς διακρίσεις.
Στο τέλος της τετραετίας δεν θα είμαστε όλοι πλούσιοι.Όμως δεν θα πεινάει κανείς, όλοι θα έχουμε πραγματική δωρεάν υγεία και παιδεία ,θα είμαστε ίσοι απέναντι στο κράτος ,θα έχει μειωθεί στο μισό η ανεργία και θα υπάρχει πρόνοια για αυτούς που την έχουν ανάγκη.
Αν δεν τα καταφέρουμε κανείς από μας δεν θα ζητήσει ξανά την ψήφο σας."

Έτσι πάνω κάτω θα ήθελα να μιλήσει στον Ελληνικό λαό η καινούρια κυβέρνηση. Δυστυχώς το μόνο που ακούω μετά την επομένη των εκλογών είναι βερμπαλισμοί όπως "εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης" ή "αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές" ή "θα περικόψουμε δαπάνες χωρίς να απολυθεί κανείς"(πως ? ..από τη χαρτική ύλη?) και  άλλα ωραία που μας χαιδεύουν τα αυτιά και ρίχνουν έμμεσα την ευθύνη της αποτυχίας αλλού.
Σκέφτομαι πως αν είχε μιλήσει έτσι ο Καραμανλής (που ήταν πιο εύκολο...) ή ο Παπανδρέου ,μάλλον θα είχαμε αποφύγει και τρόικες και μνημόνια. Σκεφτήκαν όμως σαν κουτοπόνηροι Έλληνες και τα αποτελέσματα τα ζούμε. Αν θα είναι απέναντί μας ειλικρινείς ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και τον κυρ-Φώτη πάντως επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω....

5 σχόλια:

  1. ξέχασες την "επαναδιαπραγμάτευση",την "Απαγκίστρωση",την "επιμηκυνση" την "καταγγελία" και άλλες παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, όλα κι όλα. (Για να γλιτώσετε χίλια ευρώ καταθέσεων) τους είχατε στα όπα όπα πριν τις εκλογές και εξαντλήσατε την κριτική (και την κακία) σας στον ΣΥΡΙΖΑ, μα τώρα δε σας αρέσουν οι μνημονιακοί (που μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση και με τις πρώτες εκλογές). Κατά τον Οκτώβρη που θα μας γυρίσουν στη δραχμή δίχως κανένα σχέδιο, οι της τρόικας εσωτερικού, να δω τι θα λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφω στις 17/4 . "Ο δρόμος για τις εκλογές είναι πλέον ένας και νεφελώδης αλλά την επόμενη μέρα χωρίζεται σε τρεις άλλους ξεκάθαρους.Ο ένας είναι της επανάστασης, ο άλλος της στασιμότητας και ο άλλος της μεταρρύθμισης. Είτε τον πρώτο διαλέξουμε όμως είτε τον δεύτερο μετά από λίγο θα είναι το ίδιο και δυστυχώς θα οδηγεί σε ένα άγνωστο μεν αλλά σίγουρα χαώδες αδιέξοδο".
    Φαίνεται ότι διαλέξαμε τον δευτερο δρόμο. Γνώμη μου είναι πως θα ακολουθήσει κάποια στιγμή (σύντομα σχετικά) ο πρώτος αλλά στο τέλος λίγο πριν την καταστροφή θα δοκιμαστεί και η δική μας λύση.
    Αυτά περί μνημονίου δεν τα ξεπεράσατε ακόμη οι Τσιπροκαμμένοι? Αναρωτιέστε γιατί στην Κύπρο (με τα πετρέλαια κλπ) δεν έδωσαν δάνεια οι Ρώσοι και οι Κινέζοι?
    Και ο (αριστερός) Χριστόφιας γερμανοτσολιάς και δωσίλογος? Ακόμη και ο Σταθάκης χθες είπε πως η καταγγελία του μνημονίου δεν είναι λύση.(το τσίμπησε πρώτα το 27άρι όμως).
    Και τέλος όσον αφορά το "επιχείρημα" για τις καταθέσεις,είμαι σίγουρος πως κάπου σε καμμιά θέση στο Δημόσιο θα είσαι(και φοβάσαι μην σε διώξουν) ή θα έχεις πέσει έξω σαν επιχειρηματίας και θες να γλιτώσεις κανα δάνειο. Αν αποκαλύψεις το όνομα σου θα το διαπιστώναμε όλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχετε ελπίδα γιατί είστε ένα "θεματικό" κόμμα, όπως οι οικολόγοι, οι κυνηγοί κ.λ.π. Αυτοί οικολογία, εσείς μεταρρυθμίσεις.
    Οικολόγοι, μεταρυθμιστές και κηνυγοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, γιατί να ψηφίσουν ειδικά εσάς? Γιατί δε σας έβαλαν ούτε καν στη βουλή?

    Συγκρίνεις τους ανθρώπους που μας έφεραν ως εδώ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και λες πως θα είναι το ίδιο. Γράφεις και για Τσιπροκαμμένους. Βγάλε τις παροπίδες και κάνε τη σύγκριση αντικειμενικά. Όταν πάντως αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω πως θα είμαστε ήδη στη δραχμή.

    Αναρωτιέμαι τη ηλικία έχεις (πάνω από 50?) και από πού ενημερώνεσαι (TV?) για να γράφεις για πετρέλαια, Ρώσσους, Κινέζους, Κύπρο.
    Η ενημέρση που έχεις για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς επιφανειακή, προσπαθείς όμως να έχεις άποψη...

    Αν θες όσοι σου αφήνουν σχόλια που δε σου αρέσουν, να λένε όνομα, επάγγελμα και αν έχουν δάνεια, απενεργοποίησε τη δυνατότητα ανώνυμου σχολιασμού. Είναι απλό.

    Όχι λοιπόν, δεν είμαι αυτό που φαντάζεσαι. Με λένε Δήμητρα, είμαι στην ηλικία του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχω πλέον κανένα δάνειο, έχω οικογένεια, ένα φτροντιστήριο ξένων γλωσσών με ενοίκιο και λειτουργικά κόστη, και πολλούς μαθητές που δεν έχουν πληρώσει δίδακτρα τους τελευταίους 7 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χερμπερτ Χάμφρει : " Το δικαίωμα σου να ομιλείς δεν σημαίνει και υποχρέωση μου να σε πάρω στα σοβαρά". Ακόμη και οι αστείες προτάσεις του Συριζα έχουν δικαίωμα ύπαρξης στο δημόσιο διάλογο.
    Απάντηση γιατί δεν πήρε η Κύπρος δάνεια από αλλού παρά μόνο από την κακή τρόικα δεν μου δίνεις αγαπητή Δήμητρα.
    Τον ρατσισμό που βγάζεις για την ηλικία δεν θα τον βρεις σε μας αγαπητή Δήμητρα.
    Τα περί δραχμής τα υπερασπίζονται οι "δικοί σου ανεξάρτητοι" όπως στο τελευταίο unfollow.
    Το 1% που πήραμε δεν το χωνεύουν ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί κι αυτό μου αρέσει.
    Περιμένω τηλ σου να γνωριστούμε και να πιουμε ένα καφέ χωρίς προκαταλήψεις και ίσως να σε πείσω για τη λογική μου (ή εσύ φυσικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή