Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη


Το περιστατικό ολίγον πρωτόγνωρο για τα τοπικά τηλεοπτικά δεδομένα αλλά όχι και τόσο σπάνιο πλέον.Μια γρήγορη περιήγηση και βρίσκεις "οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισβάλουν στα στούντιο της ΕΤ3","φοιτητές στα στούντιο της ΝΕΤ","εισβολή στο ASTRA ή στο ΔΙΚΤΥΟ TV" και πολλά άλλα είμαι σίγουρος.
Μερικοί αγανακτισμένοι πολίτες μπούκαραν με το έτσι θέλω στο ΤV1 και πέταξαν επαναστατικά λαικά γιαούρτια ("Δωδώνης" φαντάζομαι) στον παρουσιαστή επειδή πριν λίγες μέρες εκείνος τόλμησε να βγάλει στον αέρα κάποιους με διαφορετικές αντιλήψεις από αυτούς(και τους περισσότερους από μας ελπίζω).
Αν γινόταν αυτό πριν 20 χρόνια θα ήταν πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα παντού.Όμως σήμερα έχουμε πάθει ανοσία σε τέτοια γεγονότα και τα θεωρούμε σε κάποιο βαθμό "φυσιολογικά".Έιναι ιστορικά γνωστό άλλωστε πως οι μεγάλες αλλαγές δεν εγιναν απότομα αλλά σταδιακά σε βάθος χρόνου(π.χ ναζισμός).
Βέβαια που κολλάν σε όλα αυτά ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και ο αυτόχειρας Δημήτρης Χριστούλας μόνο ένας Σύριζα το ξέρει.Φυσικά καταδικάζει τα επεισόδια (θυμάστε άραγε ότι ο πρώτος που βγήκε να καταδικάσει την επίθεση στους Δίδυμους πύργους ήταν ο Καντάφι?) αλλά με μια ανακοίνωση πασπαλισμένη με το γνωστό λεξιλόγιο μας λέει πως η "δημοκρατία δεν φοβάται τον διάλογο"(άραγε αν δοκιμάσουν να κάνουν διάλογο οι Συριζιανοί,οι ΚΚΕέδες και οι Χρυσαυγίτες στο χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών που θίγεται τελευταία ,μπορείτε να φανταστείτε την συνέχεια?),ή ότι ο "φασισμός κατέλυσε πρώτα την ελευθερία του λόγου"(στην Κούβα και τη Β.Κορέα φαντάζομαι εκφράζονται ελεύθερα εδώ και χρόνια).
Βέβαια γιά ότι κακό γίνεται δεν είναι δυνατό να μην φταίει το Μνημόνιο και η Τρόικα καθώς και οι ντόπιοι επιτετραμένοι τους.Φυσικά τα καταδικάζει τα γεγονότα αλλά κουβέντα για σύλληψη και τιμωρία αυτών που τα προκάλεσαν.
Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε όμως φοβάμαι πως χάνουμε την ουσία της καταδίκης (που πέρα απ΄την πλάκα την πιστεύουν τα παιδιά του Σύριζα) και ρίχνουμε το βάρος αλλού.Όμως αν είναι για όλα τα θέματα να λέμε τα ίδια πράγματα μου φαίνεται πως η προεκλογική κουβέντα που θα ξεκινήσει και επίσημα τις επόμενες μέρες θα είναι μια από τα ίδια και κυρίως βαρετή.

1 σχόλιο:

  1. Θύμιο καλά τα λες . Αλλά τι να κάνουν τα παιδιά αφού τέτοιες οδηγίες έχουν από το κόμμα. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν να λένε για το μνημόνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή