Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ποιον συμφέρουν οι θεωρίες;



Με τους περισσότερους που πας να ανοίξεις μια κουβέντα σήμερα σήμερα βλέπεις ότι προσπαθούν να προσαρμόσουν αυτό που πιστεύουν ιδεολογικά στην πραγματική ζωή αντί να αφήσουν τη ζωή να κυλήσει και μετά να φτιάξουν τα καλούπια.Θές να καταλάβεις ένα θέμα π.χ.οικονομικό και αλλιώς στα εξηγεί ο αριστερός και αλλιώς ο δεξιός οικονομολόγος.Καλές και χρυσές οι ιδεολογίες αλλά όταν έχεις περιθώρια (χρονικά και οικονομικά) να τις εφαρμόσεις.Καλή η "αναδιανομή του πλούτου" π.χ. αλλά καλό είναι να έχεις και πλούτο να αναδιανείμεις.
Φοβόμαστε να μην μας κατηγορήσει κανείς (ποιος άραγε?)ότι "πάμε με την άλλη πλευρά",Και ας δυσκολεύει η ζωή μας κι ας είναι και πιο ακριβή,αρκεί να μείνουμε πιστοί στην εικόνα που έφτιαξε για μας ένας θολός image maker.
Ας πάει το παιδί μας μόνο του να κάνει μάθημα ,αρκεί "να μην γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων και χαθούν θέσεις εργασίας".
Ας μην αξιολογείται ο δάσκαλός του γιατί είναι "αντιδημοκρατικό"(κι ας βγει ντουβάρι ).
Ας είναι βρώμικη η πόλη και ας πληρώνουμε περισσότερα τέλη αρκεί "να μην πάνε τα σκουπίδια σε ιδιώτες".
Ας γίνει και κανένα ατύχημα με τα μηχανάκια γιατί είναι "ρουφιανιά" να καταγγείλεις ότι οδηγούν σαν καμικάζι οι πιτσιρικάδες.

Ευτυχώς όμως τα δείγματα που δείχνουν ότι οι ιδεοληψίες αυτές ξεπερνιούνται,πληθαίνουν.Στην Κοινωφελή επιχείρηση έγινε δεκτό το αίτημα ιδιώτη να εκμεταλευθεί τις συναυλίες του καλοκαιριού με άμεσο κέρδος για την επιχείρηση του Δήμου τουλάχιστον 10000 ευρώ.(μέχρι πριν λίγο καιρό η φιλοσοφία ήταν "ας μπούμε και λίγο μέσα,θα μας επιχορηγήσει ο Δήμος-λες και ο Δήμαρχος έχει καμμιά χρηματιά και κόβει κατοστάευρα).
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο άκουσα σύμβουλο να υπολογίζει χονδρικά πόσο θα κοστίζει ένας υπάλληλος που θα προσληφθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης και αν θα αξίζει τα λεφτά του και όχι να προσλάβουμε δύο και τρείς "για να κινείται το χρήμα".(όταν μάλιστα στο διάλλειμα του είπα χαριτολογώντας πως στην (δημοκρατική φυσικά) παράταξή του θα τον χαρακτηρίσουν νεοφιλελεύθερο,μου είπε πως δεν τον ενδιαφέρει πιά!).
Η κρίση θα μας απαλλάξει τουλάχιστον από λεκτικά τσιτάτα που κρύβουν αλήθειες και υπονομεύουν το πραγματικό συμφέρον του λαού. Στο τέλος της ελπίζω λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ώστε να ξεχωρίζει επιτέλους και τι είναι "συντηρητικό" και τι"προοδευτικό" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου