Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Καλή - αθλητική -χρονιά!


Η φωτογραφίες είναι φετινές και δεν μπορεί παρά αισιοδοξία (τουλάχιστον) να μεταφέρουν.Πριν τρεις μέρες αποφασίσαμε "η παρέα του μπάσκετ" να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου που είναι το δεύτερο σπίτι μας σχεδόν κάθε -καθημερινό - απόγευμα από τις 7 ως τις 9.Η εικόνα μεταφέρει πολύ περισσότερα από όσα θα ήθελα να πω.Σχεδόν 70 άτομα συμμετείχαν - τα περισσότερα δεν είχαν ενημερωθεί και βρέθηκαν στο γυμναστήριο γιατί "δεν είχαν τίποτε καλύτερο να κάνουν " όπως είπε χαρακτηριστικά νεαρά ασκούμενη στο βόλλευ.Μπάσκετ,βόλλευ,τρέξιμο,βάρη για άτομα και των δύο φύλων και ηλικίες από 10 έως κοντά 65.

Έχουμε την τύχη να μας παρέχεται από την πολιτεία δωρεάν ένας χώρος που σε μια μεγάλη πόλη είναι όνειρο απλησίαστο για κόσμο που δεν συμμετέχει ενεργά σε ένα αθλητικό σωματείο.Λίγοι ξέρουν όμως πως το γυμναστήριο εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί με αναπνευστήρα.Ένας υπάλληλος με σύμβαση για 4-5 ώρες την ημέρα (για Σαββατοκύριακο ούτε λόγος) που αν δεν κινηθούμε εμείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να την ανανεώνει ,θέρμανση ουσιαστικά ανύπαρκτη (πέρυσι μαζέψαμε περίπου 60 υπογραφές για να μας ανάψουν το καλοριφέρ ) ,υπεύθυνος του Δήμου κάποιος που δεν τον είδαμε ποτέ παρά μόνο τον παρακαλάμε τηλεφωνικώς ,εξοπλισμός απαρχαιωμένος.
Η μόνιμη δικαιολογία είναι η "κρίση" αλλά η πραγματική αιτία είναι η αδιαφορία.Ποτέ καμμιά Δημοτική αρχή δεν πήρε στα σοβαρά τον τομέα του Αθλητισμού στην Κόνιτσα.Όποιος θέλει βρίσκει λύσεις και μάλιστα χωρίς κόστος.Βγαίνω από τα ρούχα μου όταν βλέπω πως το κτίριο του Δημαρχείου θερμαίνεται με έναν μόνο θερμοστάτη με απίστευτη σπατάλη πετρελαίου και τα πιτσιρίκια τρέμουν από το κρύο στο κλειστό με φυσιολογική κατάληξη κάποια στιγμή να το εγκαταλείψουν.Είναι εξοργιστικό να προσλαμβάνονται τόσοι υπάλληλοι σε θέσεις αμφιβόλου προσφοράς και να μην υπάρχει χώρος για έναν γυμναστή που θα οργανώσει όλους αυτούς που γυμνάζονται "άναρχα" και θα τους κρατήσει στον Αθλητισμό.

Βέβαια ο Δήμαρχος έχει στο νου του άλλα πράγματα όπως η "οργάνωση των υπηρεσιών" όπως λέει χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του...

2 σχόλια:

  1. Μα δεν περισσεύει κανεις υπάλληλος σ΄αυτό το Δήμο, να αναλάβει την αθλητική υποδομή; Όλοι σκοτώνονται στη δουλειά; Μακαρι να ΄ναι έτσι (που δεν είναι)!
    Τοτε να αναλαβει καποιος δημοτικός σύμβουλος τη στοιχειώδη οργάνωση του γυμναστηρίου.
    Ξερω εναν αντιδημαρχο, σε ιδιου μεγεθους Δημο, καθηγητης φυσικής στο σχολείο του, που ως δημοτικός συμβουλος ρίχνει μπετά στα δημοτικά έργα. Δεν επιβλέπει, ρίχνει μπετά ο ίδιος. Και τον βλεπουν οι εργατες του Δημου και δουλευουν ακομη περισσότερο. Να σας δωσω ονομα και τηλεφωνο να παρετε μαθηματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή